Revija Slovenski pacient

PREDSTAVITEV REVIJE SLOVENSKI PACIENT

…danes nas hitri tempo življenja prikrajša za marsikatero informacijo. Hitimo v službo, hitimo domov, venomer nekam hitimo.. kdaj si pa vzamemo trenutek zase?.. morda bo sedaj pravi trenutek, ko prihaja poletje, čas počitka, razvedrila, branja v prijetni senci s pišem vetra v laseh in vonjem morja in kreme za sončenje… morda je to pravi trenutek zase, trenutek, ko naredimo nekaj dobrega, koristnega za svojo dušo in telo. Se zazremo sami vase, v svojo notranjost in se sami s seboj pogovorimo. Kaj nas teži, kaj potrebujemo, nas kaj boli, kdaj smo bili na zadnje pri zdravniku, kdaj smo bili nazadnje pri zobozdravniku, ginekologu, kdaj smo naredili nekaj zase …

Revija slovenski pacient je »projekt«, ki je nastal ravno ob takih vprašanjih, ob zazrtju samih vase in brez odovorov na vprašanja, ker jih enostavno v vsej naglici nismo mogli dobiti, ali pa so bili preveč razpršeni tako, da bi ure in ure morali prebiti v knjižnici, na spletu, in televiziji, da bi prišli do odgovorov. Zato smo z vso odgovornostjo in željo zbrati čim več odgovorov na tovrstna vprašanja ustvarili Slovenskega pacienta, Pravice & zdravje, revijo za osveščanje.

Revija Slovenski pacient nastaja v okviru Društva za pravice pacientov Slovenije in njegovih partnerjev, kateri si skupaj želimo ponuditi nekaj več, revijo, ki je primerna za vse generacije. V njej bodo našli odgovore tako najstniki, ki se srečujejo s svojimi najstniškimi vprašanji, ter starejši, ki jih tarejo marsikatere tegobe. V projekt so vključeni prav zdravniki, ki si želijo deliti svoje znanje na dolgotrajen in dosegljiv način v reviji. Poleg priznanih strokovnjakov iz medicine, farmacije,  psihoterapije … idr., je za ustvarjanje revije zadolžen uredniški odbor, ki je sestavljen iz novinarjev, publicistov, kulturologov, pravnikov, zdravnikov katerim vsem je skupna želja dajati točne in korektne informacije, saj smo mnenja, da ob poplavi informacij zamudimo, ali izpustimo najpomembnejše, to je skrb za svoje zdravje.

Smo enotnega mnenja, da je sedaj čas, da se sprostimo in kot včasih ponovno poprimemo ne za telefon ali tablico in »smuknemo« na svetovni splet, ki nam na žalost velikokrat ponuja napačne celo zdravju škodljive informacije na kar nas opozarjajo tudi mnogi zdravniki. Prav zaradi razloga škodljivih informacij iz svetovnega spleta so v reviji vsi članki avtorski z imenom in priimkom. Prišel je tudi čas, da si namenimo nekaj trenutkov zase, ležemo v senco in vzamemo revijo v roke in si ob prijetnem branju in srkanju prijetno ohlajene pijače privoščimo nekaj minut zdravja zase.

Sam projekt je zastavljen četrtletno (4 letni časi), kajti prišli smo do ugotovitev, da se lahko tako, ljudem najbolje približamo. V takem časovnem razmiku, lahko poudarimo in se pridružimo javnim pobudam, kot je boj proti raku, boj proti nalezljivim boleznim, seznanjanje z neznanimi boleznimi, odgovori na različna intimno-ginekološka vprašanja, ortopedske tegobe, ter poleti potovanja in jeseni tehnike sproščanja. V vsakem obdobju leta lahko bralcu ponudimo odgovore na mnogotera vprašanja, katerih ali ne utegne dobiti zaradi dolgih čakalnih vrst, morda ni dobil zadostnega odgovora pri svojem zdravniku in je ostalo še kakšno odprto vprašanje… marsikateremu pa se bo ravno ob prebiranju te revije porodila odgovornost do obiska osebnega zdravnika, kajti končno bo našel besede in znal opisati svoj problem. Prav tako bodo svoj kotiček v reviji našli ljubitelji hišnih ljubljenčkov, kajti ne smemo zanemariti tudi njih, ker se moramo zavedati, da so tudi oni del našega sistema, in slej ko prej se bo pripetilo, da bomo vse, tudi zanje skrbeli podobno kot sami zase. Za tiste, ki pa so bolj radovedni, ki jih zanima ozadje sistema, bodo tudi našli teme za prebiranje, kati v reviji se bomo dotaknili tudi pravnega in upravnega področja zdravstva, kajti eden od ciljev revije je poleg zdravja ozaveščanje na področju pravic in dolžnosti.

Revija je cenovno konkurenčna ostalim podobnim revijam na trgu, vendar sredstva pridobljena od prodaje bodo v tem primeru namenjena zgolj nadaljnjim izdajam in razvoju projekta revije v nadaljevanju saj smo neprofitna organizacija. Želimo biti dostopni čim večji populaciji, kajti skrb za lastno zdravje in dobro počutje mora priti na prvo mesto.

Brez zdravja ni dela, brez zdravja ni denarja, brez zdravja ni življenja. Samo osveščen državljan, je odgovoren državljan do sebe in drugih, tako lahko sklenemo krog vzajemnosti.

Rubrike v reviji Slovenski pacient :

  • Slovensko zdravstvo,
  • Strokovno
  • Pravna razmerja v zdravstvu,
  • Zgodbe pacientov,
  • Nepoznane bolezni
  • Slovenski pacient svetuje,
  • Kotiček za živali,
  • Zdravje in mi, in druge podrubrike.

… če želite izvedeti več, revijo Slovenski pacient lahko kupite na številnih prodajnih mestih po Sloveniji, po želji jo lahko naročite tudi na dom, do nje vas loči nekaj klikov v spletnem obrazcu

Želimo vam prijetno branje!

pacient